O nás

Zákaznická mise

METALKOV Vlašim je dynamickou a konkurenceschopnou rodinnou průmyslovou firmou, využívající nejmodernější a ekologicky nejšetrnější technologie povrchových úprav. Zákazníkům a obchodním partnerům u nás i v zahraničí zaručuje vedle nejvyšší kvality služeb zároveň obchodní serióznost a důvěru. To spolu s třicetiletou tradicí je vizitka její podnikatelské korektnosti!

Historie

Metalkov, spol. s r. o. se od svého založení v roce 1990 specializuje na povrchové úpravy ocelových konstrukcí tryskáním a metalizací. Stavbou průmyslové haly, lakovny a tryskacího boxu v roce 1997 rozšířila firma svoji činnost o lakování velkých dílců. K dalšímu rozšíření výrobních prostor došlo v letech 2003 až 2005 stavbou nové haly, portálových jeřábů a další lakovny včetně sušících prostor.

Velkoprostorová lakovna

V roce 2015 byla dokončena největší investice v historii firmy - vybudování spalovny plynných emisí vznikajících při lakování a stavba velkoprostorové lakovny včetně vytěkacího a expedičního zázemí. V nových zastřešených prostorách o rozloze 3 300 m2 jsou instalovány mycí box, kabina pro tryskání korundem, kabina pro metalizaci a portálové jeřáby o nosnosti 10 tun.

V současnosti podnik využívá areál o výměře 50 000 m2, z toho 7 000 m2 zastřešených výrobních prostor. Současné technologické zázemí a prostorové vybavení umožňují povrchově upravovat i nadrozměrné díly a konstrukce limitované v podstatě pouze přepravními možnostmi.

Dokončením dalšího investičního bloku v roce 2015 nabízí METALKOV Vlašim zákazníkům a obchodním partnerům větší kapacity a vyšší kvalitu služeb podpořenou novými technologiemi. Tím postupně naplňuje svůj cíl a misi - poskytovat zákazníkům nejvyšší kvalitu dodávek a plnit jejich požadavky, přání a očekávání.

Dančí farma

Ekologie

Značnou pozornost věnuje podnik péči o životní prostředí, a to i nad rámec povinných zákonných požadavků.

V roce 2007 byla v areálu firmy vybudována vodní plocha o velikosti 2 500 m2 a o dva roky později zřízena dančí farma jako příklad soužití průmyslového podniku s okolní přírodou a příklad péče o ekologii krajiny. Trofejní daňci a kapři jsou tak nepřehlédnutelným zpestřením rozsáhlého průmyslového areálu v bezprostřední blízkosti Vlašimi a v okolí mytické hory Blaník.

Členství v organizacích

Metalkov je členem v následujících organizacích:

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

Česko – německá hospodářská komora

Česko – německá hospodářská komora

 

 

Na valné hromadě dne 3.10.2017 byl Ing. Evžen Reitschläger ml. zvolen do představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky. V představenstvu zodpovídá za agendu exportu českých firem.

Ing. Evžen Reitschläger ml. byl v září 2018 ministryní průmyslu a obchodu jmenován členem Pracovní skupiny pro integraci České agentury na podporu obchodu CzechTrade a Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest.